Selecteer een pagina

Ik weet het nog als de dag van gisteren. 

Ik zat op kantoor, waar ik mezelf met lood in mijn schoenen naartoe had gesleept. Toen ik vanochtend wakker werd speelde ik met het idee om me ziek te melden. Gewoon, omdat het een werkdag is. ‘Ik heb wel wat beters te doen!’ dacht ik. En dat was ook zo. Maar ik moest naar mijn werk. 

Niet dat ik me daar echt nuttig maakte. Ik deed wat er van me verwacht werd, maar ook geen stap meer. De overige tijd gebruikte ik om aan mijn bedrijf te werken. Of te scrollen op facebook. 

Terwijl ik uit het raam staarde vroeg ik me af of ik ooit hier weg zou kunnen. Of ik ooit genoeg geld zou verdienen met mijn onderneming om de deur hier achter me dicht te trekken en nooit meer terug te komen.

Begrijp me niet verkeerd, zó erg was mijn werk nou ook weer niet. Maar het klopte gewoon niet voor MIJ. Ik voelde zo sterk dat ik andere dingen te doen had. Maar ik wist gewoon niet hoe ik de inkomsten die ik nu uit mijn baan haalde ooit zou kunnen compenseren met mijn eigen bedrijf. 

Dan hoorde ik mijn moeder praten in mijn hoofd ‘zo veel als je nu verdient zal je nooit kunnen verdienen als je voor jezelf werkt’. En dus bleef ik maar. Probeerde ik te relativeren. Maar mijn ongenoegen en frustratie groeide. Iedere dag werd het lood in mijn schoenen zwaarder. Hoe lang zou ik dit nog volhouden?

Kort daarna maakte ik de keuze. Ik nam de beslissing waarmee alles veranderde. Die beslissing kwam uit mijn TENEN omdat ik dit gewoon niet langer wilde.

Nu ligt dit leven alweer vier jaar achter me en ben ik nog iedere dag INTENS dankbaar voor de keuze die ik toen maakte. 

Waarom ik dit deel? Omdat ik weet dat er nog zo veel mensen in hetzelfde schuitje zitten als ik toen. Die met lood in hun schoenen naar het werk gaan en diep van binnen VOELEN dat ze iets anders te doen hebben. Dat het gewoon niet klopt. Tegen die mensen wil ik zeggen; neem het BESLUIT. Ga op zoek naar de mogelijkheden en pak de kansen als ze zich aandienen. 

Het is WEL mogelijk! Ook voor jou.

Om je alvast op weg te helpen heb ik 3 krachtige vragen voor je om óók tot dat besluit te komen. Want dat besluit, dát gaat de verandering in gang zetten. Pak je journal erbij en doe mee!

Vraag 1. Wat klopt er niet?
Wat is het precies waardoor jij je niet happy voelt. Probeer tot in detail te omschrijven welke omstandigheden je dat nare gevoel geven en wat dan dat nare gevoel precies is. Hoe specifieker je hierin bent, hoe makkelijker het voor je wordt om écht die keuze te maken.

Vraag 2. Hoe zou je willen dat het is?
Nu je weet wat het is wat je NIET wil, weet je ook wat je WEL wilt. De wet van polariteit stelt dat alles een exact tegenovergestelde heeft. Kijk eens naar je antwoord bij vraag 1 en probeer daar het exact tegenovergestelde voor te vinden. Bijvoorbeeld. Ik ben het zó zat om iedere dag stress en haast te hebben. Oh wat is het héérlijk om iedere dag vanuit rust en ontspanning met dag door te dansen. Zie je hoe krachtig dat is? Nu jij

Vraag 3. Wat als je niets doet?
Kijk nu eens goed naar de antwoorden bij vraag 1 en 2. Voel de energie die beide antwoorden bij zich dragen. Voel wat het met je doet om deze woorden te lezen. Wát als je NIETS doet? Wat als er niets veranderd aan deze situatie en je dus blijft hangen in de energie van vraag 1. Hoe zou je je dan voelen over een jaar? Of over twee jaar? Hoe voel je je over 5 jaar als er dan nog NIETS veranderd is aan deze situatie?! 

Wacht niet tot de omstandigheden veranderen. Dan kun je wachten tot je een ons weegt. JIJ bent degene die de omstandigheden moet veranderen.

‘a body in motion, tends to remain in motion, until acted upon by an outside force’ ~ Sir Isaac Newton

Zolang jij gefocust bent op wat je NIET meer wil, houd je precies dat in stand. Sterker nog, zowel de wet van aantrekking als de wet van oorzaak en gevolg, KUNNEN niet anders dan je meer geven van datgene waar jij je aandacht op richt. Dat wat er niet klopt. Om deze beweging te doorbreken zal je je aandacht moeten verplaatsen. Haal je aandacht af van wat je niet meer wil en focus je op wat je wél wil. 

Resumé.
Als jij niets veranderd aan deze situatie kan het universum niet anders dan je meer van hetzelfde geven. Als jij besluit nu niets te doen, dan besluit je simpelweg om meer ellende in je leven toe te laten. Niet kiezen is óók kiezen.

Denk je nu HELL NO! GAAT NIET GEBEUREN! Ik ga voor optie 2. MOOI! Gefeliciteerd! Je hebt nu VANUIT JE TENEN de beslissing genomen om iets aan de situatie te veranderen. 

Het geeft niet als je nog niet weet HOE. Het geeft niet als je nog niet wat WANNEER. Maar deze beslissing vertraagt in ieder geval je trein. Blijf je focussen op wat je wél wilt om je trein tot stilstand te laten komen en uiteindelijk de andere kant op te laten rijden. De kant op van wat je wél wil. Hoe meer je focust, hoe sneller je van koers kunt veranderen. 

YOU CAN DO THIS!

Denk jij nu, ja Anouk, ik heb de keuze gemaakt. Ik ben er klaar voor! LET’S DO THIS, maar hoe heb jij het eigenlijk gedaan?

Meld je dan aan voor de Masterclass Maak van je Levensmissie je Levenswerk. In deze gratis Masterclass deel ik de 7 belangrijke stappen die nodig zijn om je baan in loondienst vanuit een veilige financiële plek op te zeggen en een goed belegde boterham te gaan verdienen met wat je het allerliefste doet.