Selecteer een pagina

Mijn zusje zei laatst tegen me;

 “Jij doet altijd zo veel. Hoe doe je dat toch?!”

 Dat klopt. Ik doe veel. Ik ben een doener. Ik ben niet goed in stil zitten. En dat is heerlijk, want die daadkracht brengt me waar ik zijn wil. Ik doe het daar goed op. Dingen doen is mijn comfort zone.

 Maar soms word ik er ook gek van. Soms zou ik willen dat ik ook lekker niets zou kunnen doen. Gewoon de boel de boel laten en de hele dag in pyjama rondlopen. Lanterfanten. Doen wat er aan me trekt. Waar ik zin in heb.

 Oh maar wacht, dat doe ik óók. Alleen dat komt vaak weer uit bij iets productiefs 😅

 En dát is hoe ik het doe.

 De dingen die ik doe, doe ik vanuit flow. Omdat het aan me trekt. Omdat ik er blij en gelukkig van word. Afgestemd. Omdat het doorkomt. Dat het me vaak ook nog het resultaat oplevert waar ik naar verlang is bijzaak. Dat gaat vanzelf, zolang ik de dingen die ik DOE maar vanuit de juiste energie doe.

 Ik geef je een klein inkijkje in mijn dagindeling en geef je een aantal productiviteit tips.

 Vanuit flow, met gemak en plezier. Omdat alles dan zo veel leuker en lichter wordt.

 Ik sta om 05:45 op voor mijn ochtendritueel. Mediteren en Journalen. Afstemmen op mijn dromen en doelen. Me voorbereiden op de dag.

 Ik vind het zo fijn om zo vroeg op te staan. Het geeft me een voorsprong op de dag. Waar ik vroeger altijd achter de feiten aanliep en daardoor constant stress en haast had, ben ik nu voorbereid op wat komen gaat. “Hoe houd je dat vol?” vroeg iemand me laatst. Het is geen kwestie van volhouden als je weet wat het je KOST als je het niet doet. In mijn geval stress en haast. Een gevoel van achter de feiten aanlopen. Blegh, nee dankje de koekoek. Laat mij maar om 05:45 opstaan.

TIP 1: Sta een uurtje eerder op dan je gewend bent.
Neem de tijd om af te stemmen op je dromen en doelen. Gebruik de tijd om in een hoge energie te komen en vooruit te kijken. Wat staat je vandaag te wachten en wat is het gewenste resultaat. Wat kan je nu al doen om dat gewenste resultaat te bereiken? En waar heb ík nu behoefte aan? Ik besluit dus aan het begin van de dag al hoe mijn dag gaat verlopen. Dat geeft zo veel rust!

Vanaf 7 uur zorg ik voor de kids. Brood smeren, ontbijt maken, tassen inpakken en klaarmaken voor school. Ondertussen stap ik nog even onder de douche. Ik maak me fysiek klaar voor de dag. Ik trek kleding aan waar ik me ‘on top of the world’ mee voel.

TIP 2: Kleed je zoals je je zou willen voelen
Het maakt zo veel verschil in energie of ik met een mooie broek en blouse achter de laptop ga zitten of in mijn joggingbroek en slobbertrui. Heel soms is dat ook lekker hoor en doe ik dat ook, maar als ik echt dingen gedaan wil hebben en vanuit een hoge energie wil ondernemen, zorg ik dat ik kleding aanheb waarin ik me succesvol VOEL.

 Om kwart over 8 breng ik de kinderen naar school en rijd ik door naar de paarden. Paarden voeren, kipjes voeren. Uitmesten en op de wei zetten. Rond 9 uur rijd ik terug naar huis om te gaan ontbijten.

 Terwijl ik mijn ontbijt maak en eet luister ik naar een luisterboek. Ik luister iets dat me empowered. Nieuwe inzichten geeft en mijn energie verhoogt. Zo ben ik gek op het ‘Lead the Field’ Programma van Earl Nightingale, boeken en seminars van Bob Proctor en nu mijn grote favoriet ‘Expert secrets’ van Russell Brunson. 

TIP 3: Voed jezelf met inspiratie
Groei en ontwikkeling is de belangrijkste reden van ons bestaan. Voed jezelf vroeg op de dag met nieuwe inspiratie en inzichten. Het bevordert je groei en zorgt voor energie en inspiratie. Die energie neem je de rest van de dag mee.

Dan begint mijn werkdag. Iedere dag van de week heeft een bepaald thema. Mijn maandagen staan in het teken van klantcontact, dinsdag is content creatie, woensdag administratie, donderdag productie en klantcontact en vrijdag is vrije invuldag.

TIP 4: Cluster je werkzaamheden
Ik cluster mijn werkzaamheden op bepaalde dagen. Dat zorgt ervoor dat ik met veel meer focus aan de slag ga en dus ook veel efficiënter werk. Ook in mijn lange termijnplanning geeft het heel veel rust en overzicht. Het zorgt ervoor dat ik niet zo versnipperd te werk ga.

Ik zorg dat ik ‘s ochtends tijdens mijn ochtendritueel al helder heb wat ik deze dag gedaan wil hebben. Daarnaast zorg ik ook voor voldoende ruimte om in het moment te kunnen doen wat er aan me trekt. Ik begin met de dingen die het hardst aan me trekken en waar ik het meeste energie van krijg. Dit werkt voor mij heel goed. Voor anderen werkt het juist goed om te beginnen met hetgeen waar je het minst zin in hebt. Experimenteer wat voor jou werkt.

De ene dag eindigt mijn werkdag om 2 uur, dan haal ik de kinderen op en gaan we meestal meteen door naar de paarden. De andere dagen werk ik door tot 4/5 uur om dan naar de paarden te gaan. Dan schakel ik ook echt af en ben ik zo veel mogelijk in het moment.

De moraal van dit verhaal. Hoe krijg ik zoveel gedaan? Houdt de gewenste uitkomst voor ogen. Zorg voor een hoge energie. Bereid je voor op de dag en doe wat er aan je trekt. Zo is iedere dag een feestje en voelt hard werken nooit als hard werken 😉

Voor de Rebellen van het Licht is het écht de bedoeling dat jij jouw leven gaat inrichten onder jouw voorwaarden, zodat je kunt leven en creëren vanuit rust en plezier. Van daaruit schijnt je licht het felst en is jouw impact het grootst. Precies zoals het bedoeld is.

Ben je benieuwd wat het Rebellen van het Licht Traject voor jou kan doen op dit gebied? Plan een vrijblijvende afstemsessie met me in om te onderzoeken wat jij nodig hebt om jouw licht grootser te laten schijnen.