Selecteer een pagina

Ik zat in het kantoortje van mijn leidinggevende. Na een akkefietje op de werkvloer stelde hij me de vraag; ‘wat wil je nou écht?’ 

Dat ik daar niet echt op mijn plek zat was voor niemand een verrassing. 

‘Ondernemen’ zei ik. ‘Ik wil me gewoon full-time op mijn bedrijf richten’. 

‘Oké’, zei hij. ‘Wat heb je daarvoor nodig?

‘Geld’ zei ik.

Want geld en dan met name het gebrek aan, was de enige reden dat ik zo lang in die baan ben blijven hangen. Dat ik andere keuzes maakte dan ik éigenlijk zou willen.

En ik weet dat ik niet de enige ben. Het nummer één antwoord als ik vraag waarom iemand er niet gewoon voor gaat, heeft iets te maken met geld. 

‘Gaan we regelen!’ Zei hij vol overtuiging. En dat gebeurde ook. 

Binnen drie maanden had ik een fantastische regeling op papier die mij de financiële rust en ruimte gaf om het komende half jaar VOL GAS aan mijn bedrijf te gaan werken en mijn allergrootste droom ‘full-time ondernemen’ te verwezenlijken. 

Bij één van de laatste gesprekken zei de P&O dame tegen me; ‘Anouk, hóe heb je dit voor elkaar gekregen? Want in alle jaren dat ik hier werk heb ik zoiets nog nooit meegemaakt’ 

Dankuwel Universum!

De manier waarop het geld dat ik nodig had om mijn baan in loondienst vanuit een veilige financiële plek op te zeggen naar me toe kwam, had ik zelf nóóit kunnen bedenken. 

Maar je moet éérst het besluit nemen, dán komen de mogelijkheden vanzelf op je pad.

We wachten op dé doorbraak. Dat éne grote moment waarin álles veranderd zodat je éindelijk kunt gaan doen wat je écht wilt. Maar het zit hem in het volgen van de broodkruimels. Stap voor stap. Kruimel voor kruimel. En dan ineens besef je; Hey! Ik ben er al! Ik heb het gefixt! Het is me gelukt!

Hoe dan?!

1. Neem het BESLUIT. 
Vanuit je tenen. Zonder slag om de arm. Je meent het. ECHT. Terugkrabbelen is geen optie. Je gaat ervoor.

2. Een heel helder beeld scheppen van de gewenste uitkomst.
Helderheid is cruciaal. Focus je op wat je wél wilt in plaats van wat je níet meer. Maak dat beeld zo helder en concreet mogelijk en verbind je iedere dag met dat beeld als een onvermijdelijk feit. Je hoeft nog niet te weten hoe, je hoeft nog niet te weten wanneer, je weet alleen heel zeker dat het op een dag écht gaat gebeuren. 

3. Bereid je voor op je gewenste toekomst. 
Zowel fysiek als mentaal. Hoe zou je denken en handelen als je 100% zeker zou zijn dat je zou krijgen wat je wilt. Handel daar dan ook naar. 

4. Laat het los. 
Doe gewoon je ding, terwijl je je voorbereid op de gewenste toekomst. Je hoeft niets te pushen of te forceren want je wéét dat het gaat gebeuren. Linksom of rechtsom

5. Herken de kansen en mogelijkheden die op je pad komen
En grijp ze aan. Die kansen en mogelijkheden zijn er altijd. Maar zolang jij niet het keiharde BESLUIT hebt genomen en een slag om de arm houdt ga je de mogelijkheden niet zien óf niet durven aangrijpen. Alles begint echt bij die allereerste stap. Het besluit nemen. 

Vorige week hebben twee van mijn klanten besloten nu écht hun baan in loondienst op te gaan zeggen en in beide gevallen kwamen ná dat besluit nieuwe onverwachte mogelijkheden op hun pad. Mogelijkheden die het nóg makkelijker maken. Mogelijkheden die voor meer rust zorgen. Mogelijkheden die hun vertrouwen nog meer hebben versterkt. Beide dames trekken per 1 september de deur van de werkvloer definitief achter zich dicht!

En ik ben zo trots als een pauw! Deze dames geven gehoor aan hun intrinsieke verlangens en gaan hun Levensmissie Léven. Zoals het voor hen bedoeld is.

Met een derde dame had ik alleen nog maar een gesprek. Dat was voor haar al genoeg om het nu écht te gaan doen. Haar besluit staat vast, ze gaat ervoor! Ze weet nog niet precies hoe, ze weet nog niet precies wanneer, maar ze kan aan ALLES voelen dat dit de bedoeling is. Omdat ze wéét dat zij hier iets heel anders te doen heeft dan ze nu doet.

En jij? Gun jij jezelf een leven waarin je volledig tot je recht komt? Waarin je kunt zijn wie je werkelijk bent en de impact gaat maken waar je zo naar verlangt?

Gun jezelf dan in ieder geval een gesprek met mij. Tijdens een korte 1-op-1 afstemsessie gaan we samen de mogelijkheden verkennen. Wat heb jíj nu nodig om te gaan doen waar je ZIELSgelukkig van wordt? 

Je bent het WAARD en het is DE BEDOELING!

Geloof me maar.