Selecteer een pagina

Ook jij herkent dat vast wel, dat je een bepaalde deadline hebt en ineens niet meer kan zien hoe je het allemaal moet gaan doen…

Gisteren gebeurde zoiets en met behulp van een simpele techniek wist ik in mum van tijd de weerstand om te buigen in motivatie. En deze techniek wil ik jou natuurlijk niet onthouden!

#laatstemomentmanagement

Tegenwoordig ben ik naast ondernemer ook juf. Niet per se een functie die ik ambieerde, maar waar ik wel heel veel van heb geleerd. 

Dochterlief moet een boekverslag maken in de vorm van een boekendoos. Inmiddels komt de inleverdatum behoorlijk dichtbij en ja, ik geef toe, we hadden best eerder kunnen beginnen (#laatstemomentmanagement) maar nu zat ze op het punt dat ze dacht het toch allemaal niet meer te gaan halen. De druk en stress die ze voelde creëerde de nodige weerstand en ze haalde álles uit de kast om maar niet te hoeven lezen. Uitstelgedrag ten top! (Herkenbaar?) 

Inmiddels begon ik ‘m ook wel een beetje te knijpen. Niet omdat ik dacht dat ze het niet zou halen, maar juist omdat ik weet dat ze het met gemak en plezier kan halen, maar níet vanuit deze weerstand. 

Hoe tof zou het zijn als…

Ik ben met haar gaan zitten en samen hebben we ons voorgesteld hoe het zou zijn om een fantastisch mooie, complete en creatieve boekendoos in te leveren. De beste van de klas! Hoe het zou zijn om vol trots haar geweldige creatie aan de juf en de klas te laten zien. We hebben de opdracht er nog eens bij gepakt om te kijken wat ze precies nodig heeft om dat resultaat te behalen en ze kwam direct tot de meest fantastische ideeën! We hebben alles ingevuld wat we al weten en een plan gemaakt voor de dingen die nog moeten gebeuren.

Maar, voor het belangrijkste deel moet ze éérst weten hoe het boek afloopt en dus pakte ze haar boek en las aan één stuk door drie hoofdstukken weg. 🥳 Mission accomplished! 

Alles begint met een heldere visie van het gewenste resultaat.

Een resultaat dat je kan vóelen. Waar je van aan gaat. Als je dát punt hebt bereikt gaat het bijna allemaal vanzelf. Je zult nog steeds het werk moeten doen dat nodig is, maar dan vanuit gemak en plezier in plaats van vanuit weerstand. Het levert zoveel meer levensvreugde op en daarnaast is het resultaat ook nog eens fantastisch!

Neem de tijd om voordat je aan een project begint de gewenste uitkomst voor te stellen. Zie het voor je. Visualiseer het. Voel het. En de rest gaat vanzelf. Echt waar! Het scheelt zo veel tijd, energie en frustratie. Doe het!

Gun jezelf het gemak en plezier.

Liefs, Anouk

 

Ps. Hulp nodig bij het creëren van een heldere visie, het maken van afgestemde plannen of het omzetten in daadkrachtige en effectieve actie voor jouw grote (ondernemers)droom? Stuur me een mail, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden